divendres, desembre 31, 2004

En favor de la via catalana

DECLARACIONS DE MIQUEL ICETA A DIVERSOS MITJANS DE COMUNICACIÓ SOBRE L’APROVACIÓ DEL PLA IBARRETXE (31.12.04)
  1. L’aprovació del Pla Ibarretxe és un error perquè no respon a un acord àmpliament majoritari de les forces polítiques basques.
  2. No n’hi ha prou amb el suport dels partits del govern basc i tres vots prestats de Batasuna per emprendre una reforma institucional tan profunda com la contemplada pel Pla Ibarretxe.
  3. El PSC votarà en contra del Pla Ibarretxe al Congrés dels Diputats perquè no ve avalat per una àmplia majoria dels bascos.
  4. Artur Mas s’equivoca: No es pot demanar a Zapatero que arribi un acord amb Ibarretxe, sense demanar primer a Ibarretxe que arribi a un acord amb els partits bascos que no estan al Govern d’Euskadi.
  5. L’aprovació d’un nou Estatut de Catalunya no té res a veure amb el que s’ha fet al Parlament basc. Aquí estem des del principi treballant conjuntament tots els partits representats al Parlament amb la voluntat d’arribar a un text que compti, com a mínim, amb el suport de 2/3 de la Cambra catalana.
  6. Al País Basc farien bé de procedir per la via catalana, que és la via del diàleg i el consens per arribar a un acord àmpliament majoritari. Així s’avança, pel camí contrari sols hi ha un carreró sense sortida.
  7. Els partits que no accepten el Pla Ibarretxe precisament perquè no és fruit d’un gran acord, estan obligats a recolzar l’Estatut de Catalunya que arribi al Congrés dels Diputats amb el suport àmpliament majoritari del Parlament català.