dijous, juny 22, 2006

Pregunta al President

Avui he aprofitat la sessió de control parlamentari per mostrar el reconeixement del nostre Grup parlamentari al President Maragall. Aquí teniu el text de la meva intervenió.

Pregunta al President, 22 de juny de 2006

President, avui és un dia molt especial…

És la primera sessió de control parlamentari després de la ratificació del nou Estatut per part del poble de Catalunya per majoria abrumadora dels votants. És per això, President que volem saber “Quina valoració fa dels resultats del referèndum”…

Però també és un dia molt especial perquè vostè ahir mateix va anunciar, la seva meditada decisió de no tornar a presentar-se a com a candidat a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

Com a portaveu del Grup Parlamentari dels Socialistes i dels Ciutadans pel canvi he de traslladar-li el meu afecte personal i el del nostre grup, el majoritari dins del catalanisme d’esquerra. Volem manifestar, sobretot, el nostre agraïment i l’admiració per la seva trajectòria. Una trajectòria que culmina amb la decisió més difícil per a un responsable polític: decidir quan convé passar la torxa, quan convé donar el relleu a una nova generació. Cal intel·ligència i audàcia per prendre-la, la intel·ligència i l’audàcia que distingeix els dirigents dels líders. I vostè ha demostrat lideratge i també patriotisme.

Vostè ha posat, sempre, els interessos del país per damunt de qualsevol altre consideració. Gràcies pel seu llarg i fecund compromís que el va portar a lluitar contra el franquisme, a contribuir al restabliment de la Generalitat i de la democràcia al nostre país, a introduir la democràcia als ajuntaments i innovar la seva gestió i, finalment, a aconseguir l’alternança a Catalunya per tal de fer possible un nou govern progressista i catalanista sense el qual el nou Estatut no existiria.

Vostè ha fet història: Alcalde dels Jocs Olímpics i President del nou Estatut. El seu compromís personal i la seva tenacitat política ha fet que la història de Catalunya sigui diferent i millor. Ens deixa una Catalunya amb més possibilitats i confiança en el seu futur. I, un cop més, assenyala com la Presidència de la Generalitat ha de ser exercida amb la màxima dignitat en la línia dels seus antecessors: Macià, Companys, Irla, Tarradellas i Pujol.

Gràcies President. Gràcies també per demostrar que la feina no s’acaba fins al darrer dia. Com ha demostrat avui mateix amb l’entrevista que ha tingut amb el President del Govern espanyol.

Dit tot això, President, Quina valoració fa el Molt Honorable President de la Generalitat dels resultats del referèndum sobre el nou Estatut d’autonomia de Catalunya, celebrat el passat diumenge?