Arrenca la campanya!
Vaig tan atrafegat i tinc tantes coses al pap que no sé si donaré a l’abast. Hauré d’explicar moltes coses de forma telegràfica. Però què hi farem...
Abans de començar vull cridar-vos l’atenció sobre una novetat del Diari. Veureu a la columna dreta una nova secció que porta el títol “Feevies”. Es tracta d’una selecció de les tres entrades més recents, d’una llista de més d’una dotzena blocs seleccionats per mi. La llista s’actualitza automàticament i, per tant, sempre hi trobareu alguna novetat. Aquesta meravella és possible gràcies al programa Feevy. Us encoratjo a provar-lo i aprofito per felicitar els seus autors, la gent de la Sociedad de las Indias Electrònicas, de la que forma part David de Ugarte, a qui vaig conèixer amb motiu de les primàries del PSOE que va guanyar Josep Borrell. La gent de las Indias, té un blog col·lectiu que, lògicament, utilitza Feevy.
La campanya municipal ha arrencat amb ganes. Està causant un ran impacte la campanya publicitària de Jordi Hereu, aquí sota hi trobareu un banner, si el cliqueu, anireu directament al seu lloc web. També sorprèn l’intent de Xavier Trias de passar com a socialdemòcrata. Vicenç Navarro el posa en evidència en l’article que podeu llegir aquí.
A mi la campanya m’està portant a llocs diversos. Divendres era a Gavà en el sopar d’inici de la campanya de Joaquim Balsera en que van participar 650 persones. A Gavà es dóna la circumstància que la gent de CDC s’ha desmarcat de la llista de CiU, encapçalada per un home d’UDC que ha hagut de confegir la candidatura amb familiars i amics. Tampoc baixen tranquil·les les aigües a ICV-EUiA de Gavà, els màxims exponents fins ara tant d’ICV com d’EUiA se n’han desentès públicament. Per sort, els socialistes garantirem un govern sòlid, estable i de progrés. Al sopar de Gavà hi eren els Alcaldes de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, de Viladecans, Carles Ruiz, de Castelldefels, Antonio Padilla, i els candidats de Sant Boi, Jaume Bosch, i de Begues, Raquel Agustí. Per cert, també hi havia l’anterior Alcalde socialista de Gavà, Didac Pestaña, a qui tothom va agrair la feina feta i que ha protagonitzat un altre relleu modèlic. Mentre nosaltres sopàvem, a L’Hospitalet escoltaven a Felipe González i Celestino Corbacho en un acte magnífic. No hi vaig poder anar, però és que no es pot anar a tot arreu.
Ahir vaig estar a Pineda de Mar, fent costat a Xavier Amor, el nostre candidat a l’Alcaldia. Estan animadíssims i convençuts que podran formar govern. CiU ens va fer fora del govern municipal després de la formació del Govern d’Entesa. CiU va prendre una decisió pensant més en el carrer Còrsega (seu de CDC a Barcelona) que en Pineda. A més a Pineda està molt estesa la convicció que 12 anys de govern local de CiU han significat paràlisi. Sols cal dir que la darrera escola inaugurada a Pineda ho va ser en temps de l’anterior alcalde socialista, en Josep Lluís Fillat... Per cert, anant cap a Pineda vaig recollir Maria Badia a Cabrera de Mar on em vaig fer un fart de veure banderoles de la nostra candidata Pilar Ventura.
Aquesta setmana ha estat també notícia l’enquesta del CIS. Aquí trobareu els estudis corresponents a les Comunitats Autònomes que celebren eleccions el proper 27 de maig i aquí els estudis corresponents a les eleccions municipals. Tot apunta a una gran estabilitat del mapa polític, però podrien haver (bones) sorpreses a Navarra, Canàries i Balears. Tampoc no sembla que hi hagi d’haver canvis a nivell municipal. Però els socialistes estem molt esperançats en guanyar, entre d’altres, les alcaldies de Tarragona (Pep Fèlix Ballesteros) i Cerdanyola del Vallès (Antonio Cárdenas).
Avui La Vanguardia publica a la seva Revista un article d’Esteban Hernández sobre el sentit de les campanyes electorals. Clicant en el banner d’aquí sota podreu visitar tots els llocs web dels nostres candidats i candidates.
Aquesta setmana ha estat notícia l’anunci de la retirada de Tony Blair. Aquí podeu llegir el seu discurs fent l’esperat anunci i les opinions al respecte d’Anthony Giddens, Timothy Garton Ash, i Montserrat Guibernau. També podeu llegir els intel·ligents comentaris de Lluís Bassets i Raimon Obiols. Si no hagués estat pel seu error de donar suport a Bush en la guerra d’Iraq, el balanç de Blair hagués estat força positiu i seria molt recordat pel definitiu impuls al procés de pau a Irlanda del Nord. Serà Gordon Brown qui haurà de prendre el relleu de Blair d’aprofitar els seus encerts i d’esmenar els seus errors. Anthony Giddens acaba de publicar el llibre “Over to you, Mr. Brown” (2007, Polity Press) donant-li consells. Caldrà, però, esperar, la decisió del Partit Laborista que ha preparat un lloc web pel debat sobre la successió de Blair, a la que també aspiren, sense gaire possibilitats, John Mc Donnell i Michael Meacher. També es tria l’adjunt del líder laborista. A aquesta elecció hi concorren sis aspirants: Hilary Benn, Hazel Blears, Jon Cruddas, Peter Hain, Harriet Harman i Alan Johnson. La cosa pot estar entre Harriet Harman i Peter hain, amb més possibilitats per a la primera.
Sobre política catalana no us hauríeu de perdre l’esclaridor article de Pasqual Maragall, la important aportació a l’imprescindible debat sobre el present i futur de Catalunya de Joan Rosell, la preocupació sobre la polarització social i educativa de Vicenç Navarro, el meu article sobre els pressupostos d’enguany publicat a ABC i l’article de Jordi Garcia Soler, advertint sobre els miratges de Quebec i Escòcia.
Sobre el debat que s’ha obert a França després de la derrota de Ségolène Royal us recomano l’article d’un col·lectiu d’antics col·laboradors de François Mitterrand i dels ex primers ministres socialistes, Les Gracques, la crida a una col·laboració entre el PS, els verds i el nou centre, i l’anàlisi punyent de Zaki Laïdi, que he traduït per a una millor comprensió.
Sobre el debat italià us recomano llegir la intervenció de Fabio Mussi en l’acte de presentació de la Sinistra democratica per il socialismo europeo. I, en homenatge al 70 aniversari de la mort d’Antonio Gramsci, us recomano la lectura d’aquest “Glossari gramscià” i una visita al lloc web de l’aniversari i al de la Fundació Antonio Gramsci.
Sobre política espanyola, podeu llegir l’article de Josep Ramoneda en el que torna a analitzar l’estratègia de la crispació (en algun moment sembla equiparar l’ús de la crispació que fa el PP i el PSOE, cosa de la que discrepo absolutament) i l’anàlisi de la gestió del govern Zapatero fet per David Mathieson per encàrrec de la Policy Network.
Sobre política europea val la pena, com sempre, llegir l’article de Daniel Innerarity i el manifest del PSC del Dia d’Europa: “Construïm Europa des dels municipis”.
Finalment, no us perdeu l’article d’Abraham Yehoshua sobre la proposta de pau per a l’Orient mitjà de la Lliga Àrab i l’article de Mario Soares sobre “Socialisme i modernitat”.
“Perles” del programa Polònia emès el 10 de maig, resum crític realitzat per Núria Iceta
LES PERLES (per ordre d'aparició)
- "I el Romano em va preguntar... Pasquale, Pasquale, per on creus que passa el futur d'Europa" Quan som punt de patir un nou ensurt, Toni Soler reclama el President Maragall: "L'equip del Polònia ha decidit batejar aquest plató amb el nom d'una persona sense la qual l'èxit d'aquest programa no seria possible... ". El President correspon en la descoberta de la placa: "El meu avi va donar nom a instituts i parades de metro, jo a platós de televisió... diferents? sí, però és que els Maragall som imprevisibles."
- Maragall va avisar Montilla de les declaracions que volia fer sobre l'Estatut en una trobada secreta. Maragall: "Bueno, Jose, vull que sàpigues que com que aquests dies m'avorreixo penso anar als diaris a rajar". El millor és que veiem que és ZP des d'un cotxe qui li xiula les respostes a Montilla pel pinganillu. Tot va bé fins que s'hi cola la publi de Ràdioteletaxi...
- Trias serveix als ciutadans de Barcelona... fent de cadira a Artur Mas!
- "Creieu que hi ha pocs pisos de protecció oficial?" Mai Cuní havia aconseguit formular una pregunta taaaan curta i embolicar-se taaant amb la primera paraula que se li passa pel cap. És un crac jugant amb les paraules. Em rendeixo als seus peus cada vegada que lliga una idea amb una altra aparentment inconnexes amb un dels seus "Perrr cert...". Magnífica Rahola (Rahola, cognom format, segons Cuní, pel déu egipci Ra, i la interjecció hola!) seguint el discurs Thermomix de la Melero.
- Un sol micro, un sol jutge del Suprem, i mil intents de trobar una llista abertzale que reculli els ex-batasunos i que passi l'examen del jutge. M'ha agradat molt el candidat disfressat de José Luis Moreno i el seu ànec Nicol que feia de Rockefeller "toma, Supremo"... al final la llista que passa l'examen és la que encapçala el Mickey.
- El General Franco "¿Qué les ha dado con las encuestas? A la gente no hay que pedirle la opinión porque luego les da que pensar... yo más que de encuestas soy de interrogatorios policiales."
- Molt bona la promo d'Herois. Montilla de l'any 1987 a Cornellà convençut que pot arribar a ser President de la Generalitat "Àdhuc, lu he aconseguidu". Però Montilla encara té altres poders ocults... Quan el President Maragall li pregunta: "Montilla, has vist les declaracions que he fet al Solo moto?" el President Montilla envia Maragall a l'hiperespai.
EL MILLOR
- La reconquesta de Montjuïc. Molt divertit, ZP dalt del castell lliurant la clau a un solícit Jordi Hereu, al peu del canó, mai millor dit. Les condicions del lliurament, cap problema: "La bandera española tiene que ondear siempre en la cima, las antenas militares se quedan, y en el jardín siempre tiene que haber un enanito (esta es una condición de la época de Bono)." Llàstima que les salves d'honor per celebrar l'acord acaben carregant-se la Torre Agbar.
EL PITJOR
- L'enquesta: La tonyina s'acaba? El pijo: "Salvem el tunying"; l'il·lusionista: la fa desaparèixer en el seu barret de copa; el hippy de la Catalunya profunda que representa la gran obra "La tonyina Francina"; les nenes de l'insti es plantegen la gran pregunta: "avui és el tún, demà que serà, l'enciam?; l'argentí la clava: "en Argentina comemos carne"; el segurata: "a la meva dona li agrada molt aquesta espècie marina."
SURREALISTA
- El rei retransmet el Getafe-Barça amb la petita Sofia en braços "Saludos corrrrrdiales.... tiqui-taca... aquí estoy, en la copa del mi, la copa del yo." [Va resultar ser una mica ocell de mal averany, nor? ]
LA PICADA D'ULLET
- La detenció de la Pantoja. Les seves primeres paraules: "Yo no soy ésaaaaa." Els agents de l'autoritat troben bitllets a pertot: que si el canvi del super, que si la paga del Paquirrín... Però quin estilàs llueix al crit de "Manos arriba".
KA FORT (i tanmateix, verídic)
- Aznar, borratxo "Los españoles de verdad saben beber; en cambio los moros, the mors, no toman alcohol."
LA IMATGE DEL DIA
- Carod i Puigcercós preocupats per les finances: "No tenim diners ni per pagar-li la laca al Portabella!" Fàcil solució: Puigcercós disfressat de Pantera Rosa (nova modalitat del cobrador del frac) davant Jiménez Losantos per aconseguir que li pagui el deute del judici que li van guanyar.
LA FRASE DE LA SETMANA
- Mas: "Per què heu de dedicar el plató a Maragall?". Soler: "Perquè ara es jubila i ens ha donat molta vidilla". Mas: "Sí, però és socialista!". Soler: "Bé, aquesta afirmació potser és una mica agosarada".
ELS ACUDITS DE MATEU PRADOS
- Maragall continua al centre de la política per la dimissió del delegat de la Generalitat a Madrid. Es consideren alguns candidats... Pepe Rubianes?
ARXIU HISTÒRIC (reciclatge de gags)
- En aquest inici de campanya electoral, un tema estrella: el dret a la vivenda, segons marca el nou estatut... Per garantir el dret a la vivenda dels joves, els funcionaris de la Generalitat han trobat la solució: desallotjar als pares per deixar-li el pis al fill! extraordinària imaginació.
EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL (aquesta setmana hem canviat el batí, per l'uniforme d'explorador)
- Catalans! Ja queda menys perquè plegui de la presidència del PSC. Després de les municipals, si te visto no me acuerdo. Això no és notícia, ja ho sé. La notícia és que per dir-ho, me'n vaig anar a Nova York. He, heee, que cabróoon. Sí, mira, últimament m'agafa per viatjar. Que dic que plego, me'n vaig a Nova York. Que dic que faig un Estatut, me'n vaig a Miravet. Que no volen que em presenti a la reelecció, me'n vaig a la merda. Ai, perdó. Sí, sí, m'he fet tot un turista. Deu ser l'edat... De fet, els jubilats ja ho fan això. Benicàssim, la Manga del Mar Menor. Que després quan tornen els hi pregunten, què com ha anat? No ho sé, però hem menjat molt bé. He, hee... En fi, que estic pensant anar a algun lloc i fer una altra maragallada. Potser que vull fer un nou partit, o una fundació, o una agència de viatges... On ho podria anunciar això? Ah, mira [amb la bola del món a la mà]. A veure.... Roma? Ja hi he estat. Hèlsinki? Ui, no, massa fred. Macedònia, no, no menjo mai postres. Ho faré a sorts. Aquí, Iznájar, ho faré aquí. No hi he estat mai, i això que em sona, eh! Deu ser famós per.... una catedral molt maca? Un museu? Alguna cosa deu haver-hi. En fi, catalans, visca Catalunya! ... [veu en off] Hi va néixer algú oi, a Iznájar? La Pantoja, dius?
ZW núm. 84 Recomanació d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí.
http://www.google.com/trends
Per conèixer millor la teva rellevància i posició a Internet aquí tens algunes eines online:
Google Trends. Sobre un terme concret, i a partir d’un determinat nombre d’impactes a la Xarxa, aquest servei realitza gràfiques sobre el número de vegades que s’ha cercat el concepte a Internet, l’evolució de la cerca d’aquest terme en el temps, des de quines ciutats i/o regions del món es realitza, etc. També mostra el volum de cerques distribuït per idiomes i permet comparar el volum de cerques entre dos o més conceptes. Google Trends pot, a més, mostrar notícies relacionades amb el terme de cerca damunt de la pròpia gràfica, de manera que es pugui visualitzar si un esdeveniment en concret ha afectat i de quina manera la popularitat del terme que cerquem.
Google Analytics Ofereix informació sobre la manera com els usuaris han arribat a una determinada pàgina web i com naveguen i interactuen en ella; un sistema d’estadístiques web amb informació útil, del que podeu llegir més en el blog de Microsiervos.
Popuri.us Informació i estadístiques, en aquest cas sobre un domini concret, de manera simple i ràpida. Ofereix dades com el Page Rank (un valor numèric que representa la rellevància que una pàgina web té a Internet) o altres informacions que ens explica el seu creador, Juan Xavier Larrea, aquí.
ZV (Zona Vídeo). Internautas Televisión és un servei online de l’Associación de Internautas, amb 500 webs col·laboradores que emeten diàriament “Internautas TV”. Amb un espai de notícies d’entre cinc i deu minuts, sobre temes d’interès per a la comunitat internauta, s’ofereix gratuïtament com a suport informatiu, amb l’opció d’incloure el titular i la introducció del vídeo de forma personalitzada amb la imatge corporativa del web que així ho sol·liciti.
Abans de començar vull cridar-vos l’atenció sobre una novetat del Diari. Veureu a la columna dreta una nova secció que porta el títol “Feevies”. Es tracta d’una selecció de les tres entrades més recents, d’una llista de més d’una dotzena blocs seleccionats per mi. La llista s’actualitza automàticament i, per tant, sempre hi trobareu alguna novetat. Aquesta meravella és possible gràcies al programa Feevy. Us encoratjo a provar-lo i aprofito per felicitar els seus autors, la gent de la Sociedad de las Indias Electrònicas, de la que forma part David de Ugarte, a qui vaig conèixer amb motiu de les primàries del PSOE que va guanyar Josep Borrell. La gent de las Indias, té un blog col·lectiu que, lògicament, utilitza Feevy.
La campanya municipal ha arrencat amb ganes. Està causant un ran impacte la campanya publicitària de Jordi Hereu, aquí sota hi trobareu un banner, si el cliqueu, anireu directament al seu lloc web. També sorprèn l’intent de Xavier Trias de passar com a socialdemòcrata. Vicenç Navarro el posa en evidència en l’article que podeu llegir aquí.
A mi la campanya m’està portant a llocs diversos. Divendres era a Gavà en el sopar d’inici de la campanya de Joaquim Balsera en que van participar 650 persones. A Gavà es dóna la circumstància que la gent de CDC s’ha desmarcat de la llista de CiU, encapçalada per un home d’UDC que ha hagut de confegir la candidatura amb familiars i amics. Tampoc baixen tranquil·les les aigües a ICV-EUiA de Gavà, els màxims exponents fins ara tant d’ICV com d’EUiA se n’han desentès públicament. Per sort, els socialistes garantirem un govern sòlid, estable i de progrés. Al sopar de Gavà hi eren els Alcaldes de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, de Viladecans, Carles Ruiz, de Castelldefels, Antonio Padilla, i els candidats de Sant Boi, Jaume Bosch, i de Begues, Raquel Agustí. Per cert, també hi havia l’anterior Alcalde socialista de Gavà, Didac Pestaña, a qui tothom va agrair la feina feta i que ha protagonitzat un altre relleu modèlic. Mentre nosaltres sopàvem, a L’Hospitalet escoltaven a Felipe González i Celestino Corbacho en un acte magnífic. No hi vaig poder anar, però és que no es pot anar a tot arreu.
Ahir vaig estar a Pineda de Mar, fent costat a Xavier Amor, el nostre candidat a l’Alcaldia. Estan animadíssims i convençuts que podran formar govern. CiU ens va fer fora del govern municipal després de la formació del Govern d’Entesa. CiU va prendre una decisió pensant més en el carrer Còrsega (seu de CDC a Barcelona) que en Pineda. A més a Pineda està molt estesa la convicció que 12 anys de govern local de CiU han significat paràlisi. Sols cal dir que la darrera escola inaugurada a Pineda ho va ser en temps de l’anterior alcalde socialista, en Josep Lluís Fillat... Per cert, anant cap a Pineda vaig recollir Maria Badia a Cabrera de Mar on em vaig fer un fart de veure banderoles de la nostra candidata Pilar Ventura.
Aquesta setmana ha estat també notícia l’enquesta del CIS. Aquí trobareu els estudis corresponents a les Comunitats Autònomes que celebren eleccions el proper 27 de maig i aquí els estudis corresponents a les eleccions municipals. Tot apunta a una gran estabilitat del mapa polític, però podrien haver (bones) sorpreses a Navarra, Canàries i Balears. Tampoc no sembla que hi hagi d’haver canvis a nivell municipal. Però els socialistes estem molt esperançats en guanyar, entre d’altres, les alcaldies de Tarragona (Pep Fèlix Ballesteros) i Cerdanyola del Vallès (Antonio Cárdenas).
Avui La Vanguardia publica a la seva Revista un article d’Esteban Hernández sobre el sentit de les campanyes electorals. Clicant en el banner d’aquí sota podreu visitar tots els llocs web dels nostres candidats i candidates.
Aquesta setmana ha estat notícia l’anunci de la retirada de Tony Blair. Aquí podeu llegir el seu discurs fent l’esperat anunci i les opinions al respecte d’Anthony Giddens, Timothy Garton Ash, i Montserrat Guibernau. També podeu llegir els intel·ligents comentaris de Lluís Bassets i Raimon Obiols. Si no hagués estat pel seu error de donar suport a Bush en la guerra d’Iraq, el balanç de Blair hagués estat força positiu i seria molt recordat pel definitiu impuls al procés de pau a Irlanda del Nord. Serà Gordon Brown qui haurà de prendre el relleu de Blair d’aprofitar els seus encerts i d’esmenar els seus errors. Anthony Giddens acaba de publicar el llibre “Over to you, Mr. Brown” (2007, Polity Press) donant-li consells. Caldrà, però, esperar, la decisió del Partit Laborista que ha preparat un lloc web pel debat sobre la successió de Blair, a la que també aspiren, sense gaire possibilitats, John Mc Donnell i Michael Meacher. També es tria l’adjunt del líder laborista. A aquesta elecció hi concorren sis aspirants: Hilary Benn, Hazel Blears, Jon Cruddas, Peter Hain, Harriet Harman i Alan Johnson. La cosa pot estar entre Harriet Harman i Peter hain, amb més possibilitats per a la primera.
Sobre política catalana no us hauríeu de perdre l’esclaridor article de Pasqual Maragall, la important aportació a l’imprescindible debat sobre el present i futur de Catalunya de Joan Rosell, la preocupació sobre la polarització social i educativa de Vicenç Navarro, el meu article sobre els pressupostos d’enguany publicat a ABC i l’article de Jordi Garcia Soler, advertint sobre els miratges de Quebec i Escòcia.
Sobre el debat que s’ha obert a França després de la derrota de Ségolène Royal us recomano l’article d’un col·lectiu d’antics col·laboradors de François Mitterrand i dels ex primers ministres socialistes, Les Gracques, la crida a una col·laboració entre el PS, els verds i el nou centre, i l’anàlisi punyent de Zaki Laïdi, que he traduït per a una millor comprensió.
Sobre el debat italià us recomano llegir la intervenció de Fabio Mussi en l’acte de presentació de la Sinistra democratica per il socialismo europeo. I, en homenatge al 70 aniversari de la mort d’Antonio Gramsci, us recomano la lectura d’aquest “Glossari gramscià” i una visita al lloc web de l’aniversari i al de la Fundació Antonio Gramsci.
Sobre política espanyola, podeu llegir l’article de Josep Ramoneda en el que torna a analitzar l’estratègia de la crispació (en algun moment sembla equiparar l’ús de la crispació que fa el PP i el PSOE, cosa de la que discrepo absolutament) i l’anàlisi de la gestió del govern Zapatero fet per David Mathieson per encàrrec de la Policy Network.
Sobre política europea val la pena, com sempre, llegir l’article de Daniel Innerarity i el manifest del PSC del Dia d’Europa: “Construïm Europa des dels municipis”.
Finalment, no us perdeu l’article d’Abraham Yehoshua sobre la proposta de pau per a l’Orient mitjà de la Lliga Àrab i l’article de Mario Soares sobre “Socialisme i modernitat”.
“Perles” del programa Polònia emès el 10 de maig, resum crític realitzat per Núria Iceta
LES PERLES (per ordre d'aparició)
- "I el Romano em va preguntar... Pasquale, Pasquale, per on creus que passa el futur d'Europa" Quan som punt de patir un nou ensurt, Toni Soler reclama el President Maragall: "L'equip del Polònia ha decidit batejar aquest plató amb el nom d'una persona sense la qual l'èxit d'aquest programa no seria possible... ". El President correspon en la descoberta de la placa: "El meu avi va donar nom a instituts i parades de metro, jo a platós de televisió... diferents? sí, però és que els Maragall som imprevisibles."
- Maragall va avisar Montilla de les declaracions que volia fer sobre l'Estatut en una trobada secreta. Maragall: "Bueno, Jose, vull que sàpigues que com que aquests dies m'avorreixo penso anar als diaris a rajar". El millor és que veiem que és ZP des d'un cotxe qui li xiula les respostes a Montilla pel pinganillu. Tot va bé fins que s'hi cola la publi de Ràdioteletaxi...
- Trias serveix als ciutadans de Barcelona... fent de cadira a Artur Mas!
- "Creieu que hi ha pocs pisos de protecció oficial?" Mai Cuní havia aconseguit formular una pregunta taaaan curta i embolicar-se taaant amb la primera paraula que se li passa pel cap. És un crac jugant amb les paraules. Em rendeixo als seus peus cada vegada que lliga una idea amb una altra aparentment inconnexes amb un dels seus "Perrr cert...". Magnífica Rahola (Rahola, cognom format, segons Cuní, pel déu egipci Ra, i la interjecció hola!) seguint el discurs Thermomix de la Melero.
- Un sol micro, un sol jutge del Suprem, i mil intents de trobar una llista abertzale que reculli els ex-batasunos i que passi l'examen del jutge. M'ha agradat molt el candidat disfressat de José Luis Moreno i el seu ànec Nicol que feia de Rockefeller "toma, Supremo"... al final la llista que passa l'examen és la que encapçala el Mickey.
- El General Franco "¿Qué les ha dado con las encuestas? A la gente no hay que pedirle la opinión porque luego les da que pensar... yo más que de encuestas soy de interrogatorios policiales."
- Molt bona la promo d'Herois. Montilla de l'any 1987 a Cornellà convençut que pot arribar a ser President de la Generalitat "Àdhuc, lu he aconseguidu". Però Montilla encara té altres poders ocults... Quan el President Maragall li pregunta: "Montilla, has vist les declaracions que he fet al Solo moto?" el President Montilla envia Maragall a l'hiperespai.
EL MILLOR
- La reconquesta de Montjuïc. Molt divertit, ZP dalt del castell lliurant la clau a un solícit Jordi Hereu, al peu del canó, mai millor dit. Les condicions del lliurament, cap problema: "La bandera española tiene que ondear siempre en la cima, las antenas militares se quedan, y en el jardín siempre tiene que haber un enanito (esta es una condición de la época de Bono)." Llàstima que les salves d'honor per celebrar l'acord acaben carregant-se la Torre Agbar.
EL PITJOR
- L'enquesta: La tonyina s'acaba? El pijo: "Salvem el tunying"; l'il·lusionista: la fa desaparèixer en el seu barret de copa; el hippy de la Catalunya profunda que representa la gran obra "La tonyina Francina"; les nenes de l'insti es plantegen la gran pregunta: "avui és el tún, demà que serà, l'enciam?; l'argentí la clava: "en Argentina comemos carne"; el segurata: "a la meva dona li agrada molt aquesta espècie marina."
SURREALISTA
- El rei retransmet el Getafe-Barça amb la petita Sofia en braços "Saludos corrrrrdiales.... tiqui-taca... aquí estoy, en la copa del mi, la copa del yo." [Va resultar ser una mica ocell de mal averany, nor? ]
LA PICADA D'ULLET
- La detenció de la Pantoja. Les seves primeres paraules: "Yo no soy ésaaaaa." Els agents de l'autoritat troben bitllets a pertot: que si el canvi del super, que si la paga del Paquirrín... Però quin estilàs llueix al crit de "Manos arriba".
KA FORT (i tanmateix, verídic)
- Aznar, borratxo "Los españoles de verdad saben beber; en cambio los moros, the mors, no toman alcohol."
LA IMATGE DEL DIA
- Carod i Puigcercós preocupats per les finances: "No tenim diners ni per pagar-li la laca al Portabella!" Fàcil solució: Puigcercós disfressat de Pantera Rosa (nova modalitat del cobrador del frac) davant Jiménez Losantos per aconseguir que li pagui el deute del judici que li van guanyar.
LA FRASE DE LA SETMANA
- Mas: "Per què heu de dedicar el plató a Maragall?". Soler: "Perquè ara es jubila i ens ha donat molta vidilla". Mas: "Sí, però és socialista!". Soler: "Bé, aquesta afirmació potser és una mica agosarada".
ELS ACUDITS DE MATEU PRADOS
- Maragall continua al centre de la política per la dimissió del delegat de la Generalitat a Madrid. Es consideren alguns candidats... Pepe Rubianes?
ARXIU HISTÒRIC (reciclatge de gags)
- En aquest inici de campanya electoral, un tema estrella: el dret a la vivenda, segons marca el nou estatut... Per garantir el dret a la vivenda dels joves, els funcionaris de la Generalitat han trobat la solució: desallotjar als pares per deixar-li el pis al fill! extraordinària imaginació.
EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL (aquesta setmana hem canviat el batí, per l'uniforme d'explorador)
- Catalans! Ja queda menys perquè plegui de la presidència del PSC. Després de les municipals, si te visto no me acuerdo. Això no és notícia, ja ho sé. La notícia és que per dir-ho, me'n vaig anar a Nova York. He, heee, que cabróoon. Sí, mira, últimament m'agafa per viatjar. Que dic que plego, me'n vaig a Nova York. Que dic que faig un Estatut, me'n vaig a Miravet. Que no volen que em presenti a la reelecció, me'n vaig a la merda. Ai, perdó. Sí, sí, m'he fet tot un turista. Deu ser l'edat... De fet, els jubilats ja ho fan això. Benicàssim, la Manga del Mar Menor. Que després quan tornen els hi pregunten, què com ha anat? No ho sé, però hem menjat molt bé. He, hee... En fi, que estic pensant anar a algun lloc i fer una altra maragallada. Potser que vull fer un nou partit, o una fundació, o una agència de viatges... On ho podria anunciar això? Ah, mira [amb la bola del món a la mà]. A veure.... Roma? Ja hi he estat. Hèlsinki? Ui, no, massa fred. Macedònia, no, no menjo mai postres. Ho faré a sorts. Aquí, Iznájar, ho faré aquí. No hi he estat mai, i això que em sona, eh! Deu ser famós per.... una catedral molt maca? Un museu? Alguna cosa deu haver-hi. En fi, catalans, visca Catalunya! ... [veu en off] Hi va néixer algú oi, a Iznájar? La Pantoja, dius?
ZW núm. 84 Recomanació d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí.
http://www.google.com/trends
Per conèixer millor la teva rellevància i posició a Internet aquí tens algunes eines online:
Google Trends. Sobre un terme concret, i a partir d’un determinat nombre d’impactes a la Xarxa, aquest servei realitza gràfiques sobre el número de vegades que s’ha cercat el concepte a Internet, l’evolució de la cerca d’aquest terme en el temps, des de quines ciutats i/o regions del món es realitza, etc. També mostra el volum de cerques distribuït per idiomes i permet comparar el volum de cerques entre dos o més conceptes. Google Trends pot, a més, mostrar notícies relacionades amb el terme de cerca damunt de la pròpia gràfica, de manera que es pugui visualitzar si un esdeveniment en concret ha afectat i de quina manera la popularitat del terme que cerquem.
Google Analytics Ofereix informació sobre la manera com els usuaris han arribat a una determinada pàgina web i com naveguen i interactuen en ella; un sistema d’estadístiques web amb informació útil, del que podeu llegir més en el blog de Microsiervos.
Popuri.us Informació i estadístiques, en aquest cas sobre un domini concret, de manera simple i ràpida. Ofereix dades com el Page Rank (un valor numèric que representa la rellevància que una pàgina web té a Internet) o altres informacions que ens explica el seu creador, Juan Xavier Larrea, aquí.
ZV (Zona Vídeo). Internautas Televisión és un servei online de l’Associación de Internautas, amb 500 webs col·laboradores que emeten diàriament “Internautas TV”. Amb un espai de notícies d’entre cinc i deu minuts, sobre temes d’interès per a la comunitat internauta, s’ofereix gratuïtament com a suport informatiu, amb l’opció d’incloure el titular i la introducció del vídeo de forma personalitzada amb la imatge corporativa del web que així ho sol·liciti.
<< Inici